Skip to main content

In 2022 organiseren we het 6e Groot Vlaardings Kinderdictee

Als leerkrachten van de groepen 7 en 8 kan je vanaf nu jouw groep aanmelden voor deelname aan het Groot Vlaardings Kinderdictee.

  • Taal is leuk!
    Het begint met taal. Taal verbindt mensen en geeft een gelijke start.
  • Meedoen met jouw groep
    Dictee in de klas en de finale in de Stadsgehoorzaal. Iedereen kan meedoen.
  • Win prijzen
    Maak kans op mooie prijzen met de klas en win jouw eigen 'goede doel'.

Hoe schrijf jij mee?

In september, begin oktober nemen de leerkrachten van groep 7 en 8 in de klas een woorddictee af. Dit dictee wordt aangeleverd. Bezig zijn met taal is leuk en daar willen wij graag bij helpen. Het Kinderdictee het is een goede voorbereiding op de CITO (eind)toets.

Van iedere klas worden drie winnaars afgevaardigd naar de grote finale op dinsdag 11 oktober 2022 in de Stadsgehoorzaal. 

Een geldbedrag voor jouw eigen goede doel

De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs van het Groot Vlaardings Kinderdictee mogen een geldbedrag besteden aan een eigen gekozen 'goed doel' in de woon- en leefomgeving van de school. Dit kan een project binnen de eigen school of een ander goed doel zijn. 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, slechts een tijdsinvestering van de leerkrachten.

De geldprijzen worden beschikbaar gesteld door Rotaryclub Vlaardingen, Rabobank, Stichting Jan Anderson & Rita Boon en lokale sponsors en donateurs.

Inschrijven

Met het inschrijfformulier kan je jouw groep inschrijven. Laat ons weten dat jij ook dit jaar weer mee doet en kans gaat maken op de geldbedragen van € 500 of € 250. 

Kinderen voor Kinderen | Gi-ga-groen (Dansvideo)

Dans nu mee met onze dansvideo van Gi-ga-groen! 

Kinderdictee

Alle groepen 7 en 8 van SIKO, Wijzer en UN1EK kunnen deelnemen aan het Groot Vlaardings Kinderdictee.

Meer informatie over de voorrondes, die in de klas plaatsvinden en de grote finale volgt snel. De grote finale vindt plaats op dinsdag 11 oktober tussen 14:30 en 17:00 in de Stadsgehoorzaal.