Skip to main content

Spellen voor het goede doel: het Groot Vlaardings Dictee


Over het Groot Vlaardings Dictee

Op dinsdagavond 31 oktober vindt het Groot Vlaardings Dictee plaats in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Deze tiende editie van het Groot Vlaardings Dictee is dit jaar een gezamenlijke benefietactie van de Rotaryclubs Vlaardingen en Vlaardingen 80. De opbrengst wordt besteed aan projecten die bijdragen aan het bestrijden van laaggeletterdheid. Naar verwachting zullen zo’n 20 tot 25 teams meedoen.

Bram Keizerwaard, auteur van waar is Freddy, leest het dictee voor. Voorafgaand aan het Groot Dictee wordt in de middag de finale van het kinderdictee gehouden. Aanmelden kan door een mail te sturen: rotary.vlaardingen80@gmail.com met de naam van het team en de deelnemers. 

Over het Groot Vlaardings Kinderdictee

In 2023 organiseren we alweer de 7e editie van het Groot Vlaardings Kinderdictee. Bezig zijn met taal is leuk en daar willen wij graag bij helpen. Het Kinderdictee het is een goede voorbereiding op de CITO (eind)toets.
De finale van het kinderdictee vindt plaats in de middag tussen 14:30 en 17:30 uur. De voorrondes voor de kinderen zijn op diverse basisscholen gehouden. Van iedere klas worden drie winnaars afgevaardigd naar de grote finale. Naar schatting doen zo’n 70 kinderen mee aan de finale. 

Een woorddictee in de klas 

In september en begin oktober hebben de leerkrachten van groep 7 en 8 in de klas een woorddictee afgenomen. Dit dictee is aangeleverd. 

Van iedere klas worden drie winnaars afgevaardigd naar de grote finale op dinsdag 31 oktober 2023 in de Stadsgehoorzaal. 

Een geldbedrag voor jouw eigen goede doel

De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs van het Groot Vlaardings Kinderdictee mogen een geldbedrag besteden aan een eigen gekozen 'goed doel' in de woon- en leefomgeving van de school. Dit kan een project binnen de eigen school of een ander goed doel zijn. 

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, slechts een tijdsinvestering van de leerkrachten.

De geldprijzen worden beschikbaar gesteld door Rotaryclub Vlaardingen, Stichting Jan Anderson & Rita Boon en lokale sponsors en donateurs.

Kinderdictee

Alle groepen 7 en 8 van SIKO, Wijzer en UN1EK kunnen deelnemen aan het Groot Vlaardings Kinderdictee.

Meer informatie over de voorrondes, die in de klas plaatsvinden en de grote finale volgt snel. De grote finale vindt plaats op dinsdag 31 oktober tussen 14:30 en 17:30 in de Stadsgehoorzaal.